آبیاری به شیوه سنتی دیگر در مناطق کمی از دنیا انجام می شود. خشکسالی های صورت گرفته در سال های اخیر، محدویت های استفاده از منابع آبی را دو چندان کرده است. در این شرایط اگر استفاده از منابع آبی مدیریت نشود، احتمالا سال های آینده با مشکلات جدی در این زمینه مواجه می شویم. کشاورزی بخشی است که سالانه بخش زیادی از منابع آبی در آن مصرف می شود. از این رو تصحیح الگو های مصرف آب در این بخش، ضروری می باشد. لوله آبیاری بارانی می تواند گزینه خوبی برای صرفه جویی در آب مصرفی در بخش کشاورزی باشد. این محصولات مدل های مختلفی دارند که در این بخش قصد داریم تا نمونه های پر فروش آن را بررسی کنیم.
لوله آبیاری بارانی یونجه
لوله آبیاری بارانی برای کشت محصولاتی از قبیل یونجه، زعفران، ریحان و غیره استفاده می شود. این محصول می تواند آبیاری موارد گفته شده را به خوبی انجام بدهد. وجود چنین محصولاتی نه تنها میزان مصرف آب را مدیریت می کند که می تواند به رشد بهتر و با کیفیت تر محصولات کشاورزی کمک بکند. مشخصات لوله های آبیاری بارانی موجود در بازار متفاوت است. بسته به نوع محصول کشت شده و شرایط زمین، نمونه های مختلفی در دسترس است.
اما عمدتا در همه نمونه های موجود در بازار استاندارد های یکسانی دیده می شود. برای مثال فاصله بین سوراخ ها در لوله های بارانی، حدود ۳۰ سانتی متر در نظر گرفته می شود. این فاصله به آبیاری مناسب همه محصولات کشاورزی کمک می کند. جنس بدنه غالبا از پلی اتیلن است. به ندرت می توانید مدلی با جنس دیگر در بازار مشاهده کنید. پلی اتیلن محصولی است دوام زیادی دارد اما می تواند انعطاف زیادی هم به لوله های آبیاری بدهد.
فشار یکی دیگر از پارامتر های متغیر در این محصول است. عمدتا فشار هر لوله چیزی حدود ۱ الی ۱.۵ بار است که این میزان می تواند آب را به صورت عرضی برای فواصل ۵ متری، تامین کند. از این رو اصولا فاصله بین لوله ها ۵ متر در نظر گرفته می شود تا امکان آبیاری برای همه محصولات وجود داشته باشد. شیوه اجرای لوله های آبیاری در زمین های مختلف، متفاوت است. فواصل گفته شده برای زمانی است که لوله ها به صورت ثابت کار شده باشند.
به طور کلی لوله های آبیاری بارانی وزنی بسیار پایین داشته و به همین دلیل به راحتی می توان آن را جا به جا کرد. این موضوع انعطاف پذیری زیادی به لوله های آبیاری می دهد. برای کاهش هزینه های اجرای لوله های پلی اتیلن می توان این محصولات را به صورت متحرک هم به کار برد. در این روش حجم لوله مصرفی کاهش پیدا می کند اما نیاز است تا پس از گذشت مدتی، مکان لوله ها تعویض بشود. فاصله بین لوله ها در این روش عمدتا ۲۰ متر تعیین می شود.
با توجه به موارد گفته شده در روش دوم، حدودا ۴ الی ۵ رول ۱۰۰ متری می توانند برای آبیاری زمینی به مساحت یک هکتار مناسب باشند. اما در روش چیزی حدود ۲۰ رول نیاز است در غیر این صورت آبیاری به شیوه مناسبی انجام نمی شود. طبیعی است که در روش دوم هزینه ها بسیار بیشتر است اما آبیاری با کیفیت بهتری انجام می شود. جابه جایی های متعدد در لوله های بارانی خود می تواند آسیبی جدی به آن ها وارد کند.
اصولا دوام این محصولات با توجه به جنس مواد اولیه به کار رفته در آن ها زیاد است. از این رو هزینه انجام شده برای خرید آن ها می تواند برای چندین سال شما را از آبیاری مناسب زمین های کشاورزی راحت کند. استفاده از سیستم های آبیاری نوین می تواند مزیت های دیگری هم داشته باشد. محصولات کشاورزی با استفاده از این لوله ها می توانند مناسب تر آب مورد نیاز خود را دریافت کنند.
دریافت منظم آب کافی مطمئنا در میزان رشد محصولات کشت شده هم تاثیر دارد. بررسی ها نشان داده است در مزارع یونجه، میزان برداشت محصول در زمین هایی که از سیستم های آبیاری بارانی استفاده می کنند، حدود ۳۰ درصد بیشتر از زمین های دیگر است. این افزایش میزان برداشت یونجه خود می تواند هزینه های انجام شده برای خرید آن را تامین کند.
از این رو نباید خرید لوله های آبیاری بارانی را به نوعی هزینه تراشی بدانید. استفاده از لوله های کارا برای انتقال مناسب آب در زمین های کشاورزی یکی از نیاز های دنیای امروز است. عدم توجه ما به این موضوع می تواند گریبان ما را هم در آینده بگیرد. در مقایسه با کشور های صنعتی دنیا، میزان برداشت محصول از هر هکتار زمین، در ایران به نسبت پایین تر است. این موضوع اهمیت استفاده از روش های نوین را در آبیاری زمین های کشاورزی نشان می دهد.
عمدتا قبل و یا حین کاشت محصول، عملیات اجرای لوله های آبیاری انجام می شود. اشاره شد که در فضای آزاد، آسیب چندتن به این لوله ها وارد نمی شود چرا که جنس مواد اولیه آن ها از مواد مرغوب است. با این حال نحوه نگه داری از آن ها هم می تواند تاثیر زیادی بر عمر آن ها داشته باشد. نصب و حمل و نقل لوله است بارانی با توجه به وزن کم این محصولات بسیار ساده است. اما جابه جایی های مکرر خود می تواند عاملی برای صدمه به کیفیت لوله باشد.
ضمنا کیفیت پلی اتیلن به کار رفته می تواند اصلی ترین نفش را در ماندگاری لوله داشته باشد. نمی توانید از یک محصول بی کیفیت انتظار داشتن دوام قابل توجهی داشته باشید. از این رو است که باید به خوبی بدانید که لوله های بارانی را از طریق چه مراکزی تهیه می کنید. یک محصول بی کیفیت شاید بتواند برای چند ماه نیاز شما را رفع کند اما این محصولات دوام کافی برای آبیاری را نخواهند داشت.
پر فروش ترین لوله های بارانی در بازار عمدتا محصولات برند های معتبر این حوزه هستند. این مدل ها به دلیل کارایی بالا و کیفیت بی نظیر مورد توجه مصرف کنندگان قرار می گیرند. قیمت هر یک از این محصولات با توجه به متراژ و سطح کیفی مواد بدنه تعیین می شود. از طریق فروشگاه های اصلی می توانید هر متر از این لوله ها را با قیمت بهتری خریداری کنید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.